Constructii civile


Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin anul 2050, Romania va avea aproximativ 4,1 milioane de oameni peste 65 de ani. Acum mai mult ca niciodata, va exista o nevoie de locuinte accesibile scaunului cu rotile, sa se ocupe mai mult de limitarile fizice ale persoanelor mai in varsta.

Sanse sunt ca familia ta sa intalneasca o situatie in care un membru al familiei sau chiar tu sa aiba nevoie de o locuinta, care sa fie accesibila pentru scaunul cu rotile. Cum va asteptati ca   firmele de constructii civile sa se ocupe de asta?

Multi proprietari incep a privi la situatia lor de viata actuala si incearca sa gaseasca solutii. Din pacate, remodelarea casei, in mod corespunzator, pentru a se potrivi accesibilitatii scaunului cu rotile este dificila si de multe ori costisitoare.

Deci, urmatorul pas este cautarea unui design al casei accesibil scaunului cu rotile, care include toate caracteristicile necesare pentru a trai confortabil. Acest lucru inseamna:  siguranta constructiei civile nu dispune de nici un obstacol, cum ar fi scari sau usi inguste, de exemplu.

Holurile sunt necesare pentru a ajunge la dormitoare si bai. Deci, gasiti un plan care are holuri scurte, care sunt de 1,5 m latime si lungime. Orice e mai ingust sau curbat va face accesibilitatea mai dificila. Usile trebuie sa fie de minim 1 m latime.
Daca va decideti sa modificati tipurile de pardoseli intre camere este absolut necesar ca substratul sa fie prevazut in mod corespunzator, fara sudura si fara ridicari de nivel, astfel incat utilizatorul scaunului rulant sa se miste liber si usor.

In camerele cu podele din placi mari este mai usor de pastrat curatenia. Scaunele cu rotile imbiba mizeria si umezeala din aerul liber cu podeaua, de aceea placile mari ajuta etajele sa se mentina, mai usor, curate. Laminat, vinil si laminate din lemn sunt toate alegeri foarte bune in miscarea usoara de-a lungul casei. Fiti atenti atunci cand se alege covorul sau materialele de plus, care ar face aproape imposibila circulatia. Covorul este o piedica, de aceea nu ar fi cea mai buna alegere.

Luati in considerare pantele decat rampele, deoarece rampa implica mai mult efort in deplasare. Daca o rampa este obligatorie, din beton sau din aluminiu sunt mai potrivite pentru motive de durabilitate și siguranta

Luarea deciziei de a construi o casa pentru accesibilitatea scaunelor cu rotile poate parea o sarcina descurajanta, astfel incat unul dintre cele mai importante etape este de a angaja un antreprenor general, care este familiarizat cu constructiile civile pentru case accesibile scaunului cu rotile. Nu numai ca va face treaba mai usoara pentru tine, dar expertiza va oferi solutii pentru o viata confortabila.
(Constructia civila nu devine doar construirea unei case noi, ci casa ta universala, oferind pace si longevitate.)

Postare recomandata de Ask Cleaners London.